Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg

Werking
Kopp-op kinderen
Afdrukken
  • Vestigingsplaats Maaseik

  • Contactgegevens voor KOPP OP:

Telefoonnummer: 0472.28.99.39
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website: www.koppop.be

Rond deze thematiek verliep een project bij het Johnson & Johnson Fonds (in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting) als vernieuwingsproject voor kinder- en jeugdpsychiatrie en psychiatrie bij volwassenen. Het werd door beide organisaties als succesvol afgerond. Het project op zich is een initiatief opgericht door DAGG, Similes en PC Ziekeren.
Doelstelling is het voorkomen van negatieve gevolgen op korte en lange termijn bij Kinderen van Ouders met een Psychiatrische Problematiek (KOPP) en Kinderen van Ouders met een AlcoholProblematiek (KOAP).
KOPP OP! heeft daarmee een belangrijke preventieve opdracht.
Het project bestaat uit drie modules:

  • Er wordt een aanbod gedaan naar KOPP- en KOAP-kinderen (van alle leeftijden) en hun familieleden door het organiseren van een meldpunt (telefonisch, email, sms en post), infoverstrekking, kortdurende begeleidingen en groepsbijeenkomsten voor kinderen tot 18 jaar en hun ouders.
  • Daarnaast is het project gericht op het sensibiliseren en vormen van hulpverleners uit het brede werkveld omtrent deze problematiek.
  • Er is ook een wetenschappelijk onderzoek aan verbonden dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Hasselt:
    • impact van de ondersteuning van de kinderen en jongeren
    • impact van de vorming voor hulpverleners

Dankzij de Provincie Limburg kan dit project twee jaar worden verder gezet waardoor er bijkomende ruimte wordt verschaft voor het wetenschappelijk onderzoek.

Provincie Limburg